Hollanda Aile Birleşimi

Hollanda Aile Birleşimi

Kasım 2013 tarihinde Avrupa Birliği tarafından alınan karar sonrasında, Hollanda aile birleşimi talebinde bulunacak olan TC vatandaşları için geçerli olan geçici oturum iznine sahip olma şartı yürürlükten kaldırılmıştır.

Örnek vermek gerekirse Hollanda’da oturum izni olmaksızın eşi ile konaklamakta olanlar için Türkiye’ye girip dönme şartı kalmamıştır ve Hollanda vatandaşlığına sahip olmayan eş doğrudan oturum iznine başvuru yapabilmektedir.  Hollanda aile izni almak isteyenlerin 21 yaşını doldurmuş olması şartı ise geçerliliğini korumaktadır.

Hollanda Aile Birleşimi Şartları

Öncelikle bu iznin alınabilmesi için resmi evlilik olma zorunluluğu bulunmayan bir şekilde kişinin Hollanda vatandaşı ile bir ilişkisinin olması gerekmektedir.

Birlikte yaşama talebi halinde de aynı şekilde Hollanda aile birleşimi başvurusu yapılabilmektedir.

İznin alınması için diğer önemli şart ise Hollanda’da yaşayan kişinin geliridir.

Bu kişinin minimum asgari ücret aldığı bir yerle en az 1 senelik sözleşmesinin olması gerekmektedir. Bu nedenle yapılan başvurularda işverenle yapılan iş sözleşmesinin sunulması da şarttır.

Hollanda Aile Birleşimi

Kişinin maddi gücünün araştırılması konusunda Hollanda Çalışma Bakanlığı oldukça dikkatli davranmakta, sosyal sigortalar kurumu ve benzeri kurumlar aracılığıyla detaylı incelemeler yapılmaktadır.

İşverenin sosyal sigortayı sağlayıp sağlamadığı da bu incelemelerde göz önünde bulundurulmakta olup maaş şartlarıyla ilgili çelişkili durumlarda izin talebi reddedilebilmektedir.

Hollanda Aile Birleşimi Başvurusu

Hollanda’da bulunan yetkililerle yapılan bir mülakat ile gerçekleştirilen Hollanda aile birleşme başvurusu özellikle de resmi evliliğin olmadığı durumlarda destekleyici ve detaylı bilgi sunumunu gerektirmektedir. Örneğin kişilerin ilişkisini gösteren fotoğraf vb. belgeler mülakatta sunulmalıdır.

One Response

  1. Abdullah Guc 8 Ağustos 2021

Give a Comment

Destek Hattı