Hollanda Turistik Vize Hakkında Bilgi

Hollanda Turistik Vize Hakkında Bilgi

Yabancı bir ülkeden gelen vatandaşların, sınırlı bir süre için Hollanda’yı ziyaret etmesi amacıyla taşıması zorunlu olan belgeye turistik vize denmektedir. Hollanda turist vizesi uygulaması muaf olan ülkeler için geçerli olmamakla birlikte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da seyahatlerinde bu vizeyi taşımak zorundadır.

Bu Hollanda vizesi sınıfında biletlerin ve konaklama masraflarının karşılanmasıyla ya da bir seyahat acentesi tarafından organize edilme bir tura katılma imkânı sunulmaktadır. Siz de Hollanda turist vizesi hakkında merak ettiğiniz tüm detayları aşağıdaki yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Hollanda turistik vizesi için başvuruda bulunacak kişilerin, ait olduğu vize başvuru klasmanının bu pasaport türü olduğunu ibraz eden belgelerini, başvuru belgeleriyle sunmaları gerekmektedir.

Bu vize aracılığıyla 180 gün içinde farklı 90 gün süresince yalnızca Hollanda içerisinde değil, tüm Schengen ülkelerinde seyahat özgürlüğüne sahip olmaktasınız. Bahsedilen 90 gün, sizin talep ettiğiniz tarihler olabilmektedir ve yalnızca Hollanda içerisinde kalma zorunluluğunuz olmadığını anlamına gelmektedir.

Hollanda Schengen vizesi alan vatandaşlara giriş hakkı tanımakta ve başka bir ülke üzerinden alınan vizeyle Hollanda’da kalma izniniz bulunmaktadır.

Ancak sonraki zamanlarda Schengen ülkelerine yapacağınız seyahatlerde vize talebi reddi gibi sorunlar yaşamamak adına, bu planlama önerilmemektedir.

Hollanda vizesi nasıl alınır, sorusuna bir yanıt olarak avantaj sağlayacak başvuru hamlelerine dikkat etmek gerekmektedir. Bu amaçla Schengen vizesi alırken sunacağınız belgelerin Hollanda vizesi alırken sunduğunuz belgelerle tutarlı olması gerektiğini bilmenizde fayda vardır.

Hollanda Turist Vizesi İşlemleri ve Süreci

Schengen Antlaşması taraflarından biri olan Hollanda’ya seyahat edecek kişiler, 90 günden az sürecek seyahatlerinde Hollanda Schengen vizesi başvuru işlemlerine tabi tutulmaktadır. İstisna durumlar haricinde kişisel olarak yapılması kabul edilmeyen ve danışma merkezleri ya da seyahat- turizm acenteleri aracılığıyla başvurulan bu vizenin seyahatin amacına uygun olarak

Hollanda Turistik Vize Hakkında Bilgi
  • Hollanda turistik vize
  • Hollanda Ticari vize
  • Hollanda aile ziyareti vizesi
  • Hollanda Transit vize

şeklinde türleri bulunmaktadır.

Hollanda Schengen vizesine sahip vatandaşlar, seyahatinin başlangıç noktasını Hollanda olarak belirlemek kaydıyla dilediği Schengen ülkesine seyahat ve 90 güne kadar konaklama hakkına sahip olmaktadırlar. İlk defa Schengen vizesine başvuranlar için bu süre daha sınırlı tutulmakla birlikte, vize kullanım şartlarına uyma ya da seyahat sıklığının artması halinde vize geçerlilik süresi de aşamalı olarak uzatılmaktadır.

Hollanda Turist Vizesi Başvurusu İçin Gereken Evraklar

1-Pasaport

Hollanda Turist vizesi başvuruları için gerekli belgeler arasında yer alan pasaportun;

  • 10 seneden eski olmaması,
  • Hollanda’dan ayrılma tarihinden sonra 3 ay daha geçerliliğinin bulunması,
  • Vize basımları için yan yana minimum 2 sayfasının boş olması
  • Herhangi bir deformasyona uğramamış olması

gerekmektedir.

2-Hollanda Schengen Vize Başvuru Formu

Kişinin vize başvurusu için istenen formu kendisinin, eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlaması gerekmektedir. Islak imza taşıması şart olan belgenin, kişinin Hollanda Schengen vizesi için başvuru esnasında sunacağı diğer belgelerle bilgi beyanı açısından uyumluluk göstermesi gerekmektedir.

Vizeye başvuru yapacak kişi 18 yaşından küçükse, kişinin başvuru formunda yer alması şart olan imzanın ebeveynleri tarafından atılması gerekmektedir.

3-Biometrik Fotoğraf

Hollanda vizesi için gerekli evraklar arasında yer alan biometrik fotoğraflar 2 adet olmasının yanında;

  • Hollanda vizesi fotoğraf ölçüsü kriterlerine göre 3,5 x 4,5 cm. boyutlarında
  • Başvuru yapan kişinin güncel durumunu gösteren
  • En fazla son 3 ay içerisinde çekilmiş
  • Beyaz arka fonlu
  • Başvuru sahibinin pasaportunda yer alan ancak daha önce aldığı bir vize için kullanılmamış

olma şartlarını taşımalıdır.

4- Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Güncel tarihin belirtildiği, aile adresi ve ikametgah adresini içeren tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ile ön ve arka yüz bilgilerini gösterir nüfus cüzdanı fotokopisi, başvuruda talep edilen belgelerdendir.

5- Finansal Duruma Dair Belgeler

Başvuran kişiye ait son 3 aylık maaş bordrosu, çalışmakta olduğu ilgili kurum tarafınca kaşelenmiş ve ıslak imza atılmış şekilde temin edilmelidir.

Bordroya ek olarak, kişinin içerisinde minimum 3000 TL bakiye bulunan aktif banka hesaplarına ait son 3 aylık dönemde hesap hareketleri gösteren hesap özet belgesi, ıslak imza, , kaşe ve banka imza sirküleri içermesi kaydıyla temin edilmelidir.

Bahsedilen belgeler haricinde Hollanda vizesi başvuru işlemi için kişinin adına kayıtlı tapu, araç ruhsatı, kira geliri, kredi kartı ekstreleri gibi maddi duruma dair belgeleri de temin etmesi gerekli görülmektedir.

6- Vize Talebinin Belirtildiği Dilekçe

Hollanda Konsolosluğu’na ya da Büyükelçiliğine yazılacak olan vize talebine yönelik dilekçede, vizeye başvurmakta olan kişinin;

  • Meslek ve unvan bilgileri,
  • Maaş bilgileri,
  • Hollanda’ya seyahat edilecek olan tarih ve süre
  • Seyahatin finansal açıdan kimin tarafından karşılanacağı

belirtilmiş olmalıdır. Ayrıca dilekçe, başvuran kişinin bağlı olduğu kurum ya da şirkete ait antetli kağıda, şirket yetkilisi tarafından Hollanda konsolosluğuna veya büyükelçiliğine hitaben yazılmış, işveren gibi imza yetkisine sahip bir kişi tarafından atılan kaşe ve ıslak imza içeren bir şekilde hazırlanmalıdır.

Başvuran kişinin şirkette işveren pozisyonunda olması halinde dilekçeyi belirtilen kriterleri sağlamak kaydıyla kendisi hazırlaması da mümkündür. Kişi emekli ise aynı şekilde dilekçe içeriğini tamamlamak kaydıyla şahsen dilekçe hazırlama hakkına sahiptir. Başvuranın devlet dairesi çalışanı olması halinde yine antetli kağıda, ıslak imza ve mühür içeren dilekçeyi, şartlara uygun şekilde temin etmesi beklenmektedir. Eğer kişi çiftçi ise bağlı olarak çalıştığı ziraat odasından temin edilen ziraat sicil kaydı ve eğer varsa kişiye ait tarım alanı ve topraklarına ait belgeleri teslim etmesi gerekmektedir.

Kişinin dilekçe içerisinde eğer daha önce herhangi bir Schengen ülkesi ya da ülkelerine seyahati mevcutsa bu seyahate dair detayları da açıklaması gerekmektedir. Ayrıca kişi Hollanda’ya gerçekleştireceği seyahatinin ardından farklı bir Schengen ülkesine direkt geçiş yapacaksa yine bu seyahatlerine dair tarih ve seyahat içeriği gibi detay bilgileri de beyan etmek durumundadır.

7-Kişinin Bağlı Bulunduğu Kuruma Ait Belgeler

  • Vize başvurusuna bulunulan yıldan bir önceki yılın vergi bilgilerini gösteren vergi levhası
  • Vize başvurusunu yapan kişinin geçen 3 sene içerisinde aldığı herhangi bir Schengen vizesi yoksa, bağlı olarak çalıştığı kuruma ait faaliyet belgesinin aslı
  • Vize başvurusunu yapan kişinin bağlı olduğu kurumdaki imza yetkisine sahip kişiler ve imzaları
  • Başvuran kişinin bağlı olduğu kurumda – varsa- gerçekleşen isim ve unvan değişikliklerini gösteren ticaret sicil gazetesi

ibraz edilmesi gerekli olan ve kişinin bağlı olarak çalıştığı kuruma dair belgelerdir.

8- Kişinin Şirkete Bağlılık Durumuna Dair Belgeler

Bağlı bulunulan şirket tarafından, antetli kağıt üzerine işverenin ıslak imza ve kaşesini taşıyan resmi izin belgesine ek olarak, kişiye ait SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü belgelerinin de temininin sağlaması gerekmektedir.

9-Seyahat Amacını Destekleyen Belgeler

Başvuruda bulunan kişilerin Hollanda’da bulunduğu süre boyunca konaklayacağı yere ait rezervasyon bilgileri, konaklama yapılacak olan tarihler, kişinin sunması gereken diğer bir bilgidir.

10- Hollanda’dan Dönüş ya da Çıkış Yapılacağını Destekleyen Belgeler

Ülke sınırlarına giriş ve çıkış belgeleri, Hollanda devletinin vize için talep ettiği diğer bir bilgidir. Ayrıca seyahat amacı ticari ya da ziyaret odaklıysa, kişinin Hollanda’da bulunan bir diğer kişi tarafından gönderilen davetiyesini sunması gerekmektedir.

Seyahat amacı eğitim ise eğitim sağlayacak olan okulla hukuki ilişki, ödenen harç, okula kayıt belgeleri gibi okula ve eğitime ilişkin belgeler, Hollanda vizesi başvurusu esnasında temin edilmelidir.

Tıbbi yardım amacıyla Hollanda’ya seyahat edeceklerin, ülkenin tedavi kabul belgesi, Hollanda’da tedavi edilmesi gerektiğine ilişkin öneri belgesini ve heyet raporunun orijinalini sunması gereklidir.

11- Sağlık Sigortası

Vize başvuru belgeleri arasında tüm Schengen ülkelerinde geçerli ve Hollanda’da kalınacak olan süreyi kapsayan, minimum 30.000 euro teminat sağlayan orijinal seyahat sağlık sigortası da yer almaktadır.

12- Özel Durumlara Ait Kişilerin Ek Olarak Hazırlaması Gerekenler

Başvuran kişi 18 yaşından küçük ise birlikte seyahat edeceği ebeveyni/ebeveynleri tarafından imzalanan noter onaylı orijinal muvafakatname belgesini sunmalıdır.

Başvuruda bulunacak olan kişi TC ikamet iznine sahipse ancak yabancı uyruklu ise ek olarak;

  • Minimum 6 ay geçerliliğe sahip TC oturma izni belgesi fotokopisini
  • Pasaport fotokopisini
  • Eski pasaportunda yer alan kimlik bilgilerini gösteren sayfaların fotokopisini
  • Önceden alınan Schengen vizelerinin fotokopisini
  • Varsa seyahat edilecek diğer Schengen ülkelerine dair ulaşım ve konaklama bilgilerini

ibraz etmek durumundadır.

Hollanda Turistik Vizesi Hakkında Merak Edilen Sorular

  1. Hollanda turist vizesi işlemleri için Hollanda Konsolosluğu’ndan randevu alınması şart mıdır?

Vize başvurusu için İstanbul Hollanda Konsolosluğu’ndan, Ankara Hollanda Büyükelçiliği’nden ya da parmak izi alma merkezleri kurumlarından herhangi birinden randevu alınması, parmak izinin ibrazı gereği zorunludur. Ayrıca Hollanda vizesi için gerekli belgeler de yalnızca bu randevu ile ibraz edilmektedir.

2.Hollanda vize başvurusunun randevuya şahsen gelmeden yapılması mümkün müdür?

25 Eylül 2014 tarihi itibariyle eğer herhangi bir Schengen ülkesi için yapmış olduğunuz vize başvurusu için parmak izini vermiş bulunuyorsanız, randevuya gelmeden dosyanızı teslim edebilirsiniz. Ancak bunun için randevu tarihinde sizin tarafından yetkilendirildiğini belgelendiren 3.kişi veya kurum dosyayı teslim etmelidir.

Pasaport başvurusunda verilen parmak iziyle Schengen vizesi için verilen parmak izi ibrazı işlemlerinin farklı olduğunu ve Hollanda Konsolosluğu’nun parmak izi verme merkezine çağırma hakkını saklı tuttuğunu hatırlatmamız faydalı olacaktır.

3.Hollanda turistik vize işlemleri için parmak izi ibrazı zorunlu tutulur mu?

Umumi yani bordo pasaport sahiplerinin ve Türkiye’de oturum izni olup vizeye tabii tutulan yabancı pasaport sahiplerinin Hollanda turistik vize başvurusu için, parmak izini, Hollanda veya herhangi Schengen bölgesi ülkesine 25 Eylül 2014 tarihinden sonra vermiş olması yeterlidir. 5 sene geçerliliği bulunan parmak izinin tespit edilememesi halinde tekrar çağırılmanız mümkündür. Ayrıca pasaport işlemlerinde verilen parmak izinin bu işlemlerde geçerliliği bulunmamaktadır.

  1. Hollanda turistik vizesi kaç günde çıkmaktadır?

Hollanda vizesi kaç günde çıkar sorusu başvuranların en sık sorduğu sorulardan olmakla birlikte yanıtı değişkenlik göstermektedir. Vize başvuru sonucunu öğrenmeniz konsolosluk ya da büyükelçiliğin iş yoğunluğuna, dönemsel talep artışına, resmi bayram dönemlerinin varlığın bağlı olarak farklı uzunluktaki süreçlerde gerçekleşebilir.

Vize çıkış süresi Hollanda Konsolosluğu yetkisi dahilindedir ve ek belge istenmesi gibi beklenmeyen durumlar haricinde öngörülen süre 7 ila 15 iş günü arasındadır.

  1. Hollanda vize başvurusu İzmir, Bursa, Edirne, Antalya veya Gaziantep’te gerçekleştirilebilir mi? Başvuru yapılacak yer ikamet adresine göre değişikenlik gösterir mi?

Ankara, Kırıkkale, Eskişehir, Konya, Afyonkarahisar, Çankırı, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Karabük illerinde ikamet edenler konumları gereği Hollanda Ankara Büyükelçiliğine; Edirne, Bursa, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir’de ikamet edenler ise İstanbul Başkonsolosluğundan işlemlerini yapabilmektedirler.

Antalya, Samsun, Trabzon, Diyarbakır, Gaziantep gibi farklı illerde bulunanlar tercihe bağlı olarak Hollanda Konsolosluğu ya da Ankara Büyükelçiliği’ne bölge ayırımı yapılmaksızın başvuruda bulunabilmektedir.

  1. Hollanda vize işlemleri hızlandırılabilir mi?

VIP başvuru seçeneğini tercih ederek vize işlemlerini hızlandırmak mümkün olabilmektedir. Ancak ekstra Hollanda vizesi ücreti ödemenizi gerektirenbu seçenek yalnızca randevu tarihini erkene çekmekte, vize çıkış süresini etkilememektedir.

7.Hollanda turist vizesi başvurusu seyahat tarihinden ne kadar önce yapılmalıdır?

Hollanda turist vizesine başvurulabilmesi için, seyahat tarihine en erken 90 gün kalmış olması gerekmektedir, eğer daha fazla zaman varsa başvuru kabul edilmeyecektir. Başvuruları fazla geç yapmak vize işlemlerinin yetişmemesi için sonuçlanabilir. Ancak resmi tatilleri de göz önünde bulundurarak seyahat gününe 15 iş günü kala başvuru yapılması önerilebilmektedir.

8.Hollanda turistik vizesi başvuruları için istenen pasaport süresi nedir?

Vize başvurusu yapacak kişilerin pasaport sürelerinin, planlanan dönüş tarihinden itibaren minimum 90 günlük ek süreye sahip olması gerekmektedir.

9.Başvurularda uçak ya da otel rezervasyonu satın alınması zorunlu mudur? Rezervasyon iptal olursa vize kabul edilmeyebilir mi?

Güncel Hollanda vizesi için gerekli evraklar listesi içerisinde konaklama ve ulaşıma dair detaylar da yer almaktadır. Form üzerinde rezervasyon bilgilerini belirtmiş olmanızın yanı sıra başvuru dosyası içerisinde rezervasyon belgeleri ve satın alınan bilet ya da otel belgeleri de eklenmelidir. Ancak bu noktada bilinmesi gereken rezervasyon belgelerinin yeterli görüldüğü ve satın alma işleminin şart olmadığıdır.

Başvuru esnasında rezervasyonunuza dair bilgiler güncel ve aktif olmalıdır. Başvuru süreci sona ermeden iptal olan rezervasyonlar sürecin olumsuz etkilenmesine yol açmaktadır. Bir ön şart olmasa da istisnai durumlarda Hollanda Konsolosluğu satın alınmış rezervasyon talebinde bulunabilmektedir.

  1. Ad ve soyadı değişikliği halinde başvuru işlemleri için eski ad ve soyadın bulunduğu pasaport kullanabilir mi?

Boşanma veya evlenme gibi farklı nedenlerden dolayı ad/soyad değişikliği yaşayanların evlilik cüzdanı fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini başvuru dosyasına eklemesi gerekmektedir. Ad soyad değişikliği nedeniyle pasaport yenilenmesinin gerekli görülüp görülmediği hakkındaki bilgilerin Hollanda Konsolosluğu aracılığıyla teyit edilmesi önerilmektedir.

11.Hollanda turist vizesi ücreti ne kadardır? Kimler vize ücretinden muaftır?

Vize başvurusu için ödenen ücretler konsolosluk harcı ve hizmet harç bedellerini kapsamaktadır. Bordo (umumi) pasaport sahibi TC vatandaşları için Hollanda vize ücreti 2019 itibariyle 361 TL Konsolosluk harcı ve 144 TL hizmet harç bedeli şeklindedir. VIP başvuru seçeneğini tercih edenlerden ek olarak 280 TL talep edilmektedir. Yapılan diğer ödemeler ;

  • Başvuru formu doldurma bedeli 25 TL
  • Fotokopi hizmet bedeli sayfa başına 1 TL
  • Biyometrik fotoğraf hizmeti 25 TL
  • İnternet kiosk bedeli 20 TL
  • Çıktı alma bedeli sayfa başına 1 TL
  • Başvuru sonrası kurye hizmeti( tek pasaport için) 60 TL

şeklindedir.

13.Hollanda Konsolosluğu hangi şartlarda vize mülakatına çağırır?

Hollanda Konsolosluğu  ya da Büyükelçiliği vize başvurusunun değerlendirilmesi esnasında seyahatinizin amacına yönelik sunulan belgeleri inandırıcı görmediği taktirde ek evrak talep edebilmektedir. Bu durumlarda başvuru sahibinin mülakata çağırılması da ihtimal dahilindedir. Konsolosluğun görüşme talebi doğrudan vizeye başvuran kişiye iletilmekte ve kişi şahsen görüşmeye katılma zorunluluğundadır.

Yine parmak izi uygulamasında problem yaşanması halinde kişinin şahsen parmak izi alma merkezine başvurması gerekmektedir.

14.Avrupa Birliği vatandaşı ile evli olanlar Hollanda vizesini nasıl alır?

AB vatandaşı eşin pasaport fotokopisi ve Hollanda’da ikamet ettiğini gösteren belge ile başvuru yapan kişinin AB vatandaşı kişi ile eş durumunu kanıtlayan belgeleri dosya içerisinde sunması gerekmektedir. Ayrıca eşler birlikte seyahat ediyorsa bilet rezervasyonu da belirtilmesi gereken bilgilerdendir.

15.Schengen vizesini doğru kullanmak ne anlama gelmektedir? Diğer ülkelerde daha kısa, Hollanda’da daha uzun kalacak kişi vize başvurusunu hangi ülkeye yapmalıdır?

Schengen vizesi alırken hangi ülkede daha uzun süre kalmayı planlıyorsanız vize başvurunuzu o ülkeden yapmanız önerilmektedir. Bölgeye giriş yapılacak olan Schengen ülkesi farklı olsa dahi hangi ülkeden vize temin edilecekse o ülkede daha uzun süre konaklanması gerekmektedir. Otel ve uçak rezervasyon belgeleri teminini de seyahat planı gibi bu doğrultuda gerçekleştirmeniz uygun görülecektir.

16.Uzun süreli Hollanda turistik vize nasıl alınır?

Dilekçe içerisinde neden beyan ederek vize sürenizin uzun olmasını talep etmeniz mümkündür. Bunun için konaklanacak olan otel ve yapılacak olan uçak seyahati  rezervasyon tatihlerine ek olarak seyahat edeceğiniz diğer Schengen ülkelerine dair konaklama ve geçiş belgelerini de evraklar içerisine eklemeniz gerekmektedir.Tüm pasaportlarda yer alan ve son 3 sene içerisinde alınmış olan Schengen vizelerinin, varsa Amerika ve İngiltere vizelerinin bulunduğu sayfaların fotokopileri dosyaya eklenmelidir.

Başvuruyu değerlendiren kişiler sunulan belgelere ve vize süresini uzatma nedeninize bağlı olarak karar verecektir.

17.Çok girişli Schengen Hollanda vizesi almak için ne yapılmalıdır?

Turist vizesi alırken çok girişli vize için talebiniz varsa, hazırlanacak olan başvuru formunda bu talebi belirtmeniz gereklidir. Dilekçede belirtilen talebe ek olarak diğer ülkelere geçişinize dair konaklama ve ulaşım rezervasyonları belirtilmelidir. Vizenin çok girişli ya da uzun süreli olması konsolosluk ya da büyükelçilik tarafından evrakların değerlendirilmesinin ardından belirlenecektir.

18.Hollanda turistik vize alındıktan sonra nelere dikkat edilmelidir?

Pasaport teslim alındıktan sonra öncelikle isim ve soy ismin doğruluğu, pasaportta belirtilmiş olan vize geçerlilik tarihleri, kalış için verilen süre, tekli ya da çoklu giriş sayısı kontrol edilmelidir.

Kişinin seyahat planları vize ile uygunluk içermelidir. Çünkü vizede belirtilen sürenin aşılması halinde Hollanda içerisinde hukuki sorunlar yaşayabilir ve sonraki vize başvurularında da riskli bir durumlarla karşılaşabilirsiniz.

19.Hollanda sınırından ülkeye giriş yapanların dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

Sınırdan Hollanda’ya giriş yapanların eğer araç kendisine ait değilse noterden vekaletname temin etmeleri gerekmektedir. Ayrıca kişiden aracın yeşil sigortası, uluslararası ehliyet, harç pulu ve seyahat sağlık sigortası talep edilmektedir.

Hollanda’dan başka ülkelere seyahat planı olanların sınır kontrolü esnasında sorun yaşanmaması adına diğer ülkelere geçişlere dair araç biletleri ve otel rezervasyonlarının fotokopilerini yanınızda bulundurması önerilmektedir.

20.Hollanda vizesi başvurusunun kabul edilmemesi halinde itiraz hakkı var mı? Vize reddinden sonra ne kadar süre içinde yeni başvuru yapılabilir?

Vize başvurusunun reddi halinde kişilerin sonuca itiraz etme hakkı mevcuttur. Başvurunun kabul edilmeme nedenine dair herhangi bir görüşü olan ve bu nedene dair değişiklik yaşayanların,

ret sebebine ilişkin yeni belgelerini sunması mümkündür. Ret nedeninde herhangi bir değişiklik olmaması, başvurunun aynı şekilde ret ile sonuçlanmasına neden olacaktır. Yeni seyahat planına uygun şekilde düzenlendiği takdirde yeni bir başvuru için süre kısıtlaması bulunmamaktadır

21.Hollanda Konsolosluğu vize başvurusunu kabul etmediği takdirde ödenen  harç ücretlerinin geri iadesi yapılır mı?

İdari ve hizmet bedellerini kapsayan Hollanda vizesi ücreti başvurunun olumsuz sonuçlanması halinde geri verilmemektedir.

22.18 yaş altı çocukla seyahat halinde hem anne hem de babanın muvafakatame çıkarmalı mıdır?

Muvafakatname bir izin belgesi olup, eğer çocuk ebeveynleriyle seyahat ediyorsa bu izne gerek yoktur. Ancak 18 yaşından küçük olan birey okul gezisi ya da bireysel seyahat için vizeye başvuruyorsa dosyasında noter tarafından onaylı muvafakatname bulunması zorunludur.

23.İşimden yeni ayrılanların şirket evrakları başvuru için geçerli olur mu?

Vize başvuru dosyasına SGK hizmet dökümü ve kişiye sponsor olacak kişinin evraklarını eklenmelidir. İş yeri evraklarının iş yerinizden ayrılma halinde geçerliliği kalmayacaktır.

24.Yeni işe girilmesi halinde iş evraklarımda eksiklik olması, başvuruyu olumsuz etkiler mi?

Eksik evrakların varlığı halinde çalışılmakta olunan şirketin hazırladığı ya da şahsınız tarafından hazırlanan bir dilekçe ile eksikliğin nedeni belirtilmelidir.

Hollanda Konsolosluğu/Büyükelçiliği mevcut evraklara göre kesin sonucu belirleyeceğin ek evrak talebinde bulunabilmektedir.

  1. Evrakların tamamlanmasının mümkün olmadığı durumlarda ne yapılmalıdır?

Kişilerin başvuru dosyasında sunduğu evraklar, talep edilen vize türüne uygun olmalıdır. Bu çerçevede evraklar, seyahat planı ve gidiş amacına uygunluk göstermelidir.

İstenen evrakların eksik olması halinde başvuru dosyası içerisinde eksik evrak olduğuna ve nedenine dair konsolosluğa hitaben açıklayıcı bir dilekçe yazılmalıdır. Vize birimi kişinin mevcut durumuna ve evraklarına göre gerekli değerlendirmeyi yapacaktır.

26.Boşanma sebebiyle soyadım değişikliği yaşayanların evliyken alınan Schengen vizesindeki parmak izi geçerli midir?

25 Eylül 2014 tarihi itibariyle başlayan parmak izi uygulamasında verilen parmak izinin 5 sene geçerliliği bulunmaktadır. Ancak soyad değişikliği nedeniyle pasaport değişikliği yapanların tekrar parmak izi vermesi gerekmekte, vize işlemleri sırasında eski soyadla verilen parmak izinin geçerliliği bulunmamaktadır.

29.Geçerli Schengen vizesinin bulunduğu pasaportun kaybedilmesi halinde vizenin geçerliliği devam eder mi?

Kaybolan pasaport içerisinde Schengen vizesinin bulunması halinde kayıp vize geçerliliğini kaybedecektir. Yeni pasaport başvurusu ile birlikte yeni Schengen vizesi başvurusu yapılması gerekmektedir.

30.Vize başvurusunun kabul edilmemesi halinde verilmiş olan parmak izinin geçerliliği devam eder mi?

Hollanda Konsolosluğu tarafından vize başvurusunun kabul edilmemesi halinde, Hollanda turistik vize başvurusu için verilen parmak izi geçerliliğini kaybetmektedir.

Give a Comment

Destek Hattı